Mondok Önnek egy érdekes adatot
2019. szeptember 05. írta: regulat

Mondok Önnek egy érdekes adatot

Van itt ez a könyvecske.  Mellényzsebkönyv, ahogy a kiadó nevezi… Baromi rendes voltam, mert egy csillagot adtam rá, holott...

kuriozum_bor.jpgAz a címe, hogy Kuriózumok, fura dolgok – mini információk (Ifjúsági, 1988). Mondjuk egy dolog tényleg fura benne. Az hogy kiadták. Jó gondolom abban bíztak, hogy a füles olvasói, majd megveszik, mert a Füles mellényzsebkönyvtár, majd jól mutat a polcon.

Nem mondom, hogy nem lehetne ez a kötet akár jó is. Amihez az első lépés az igényes nyomtatás, igényes szedés, igényes alapanyag lett volna… Na ez kimaradt.

A második lépés az lett volna, ha Kun Erzsébet nem csak összelapátolja ezeket az információkat, hanem alkalmaz valamilyen rendező elvet. Ha valamilyen módon visszakereshetőek lennének benne az információk. …amiknek a kuriózum, avagy fura voltát, nem minősíteném, mert ugye a „fura” az ízlés kérdése.

Tehát ez egy katyvasz. Adatkatyvasz.

Nézzük csak találomra (felütve a könyvecskét a 128. oldalon) mit találhatunk.

  • Ki alapította az első zálogházat?
  • Ki készítette az első gyűszűt?
  • Melyik hónapban hol aratnak búzát?
  • Miért hívjuk asztalitenisznek a pingpongot?
  • Pár sorban az ablak története…
  • Ki szervezte az első magyar gyorsíróversenyt?
  • Pár sorban a bioritmusról…

Kb ilyen az egész. Színészek becenevétől, az állatok ugráshosszáig…

Én ezt a szerkesztetlen, randa izét egyszerűen csak az olvasó lehúzásának tartom.

Kell még magyaráznom az egy csillagot?

A bejegyzés trackback címe:

https://hajokoffer.blog.hu/api/trackback/id/tr2415042692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiperrealista mélabú 2019.09.06. 17:43:37

És nédda ravasz borítót, hogy meg akarja lovagolni az Ablak-Zsiráf népszerűségét :D
Találtam nemrég egy könyvet Gazda Istvántól, ingyen elvihetős helyen volt, elhoztam öreganyámnak, nekem attól is nagyon katyvasz-érzésem támadt, lehet, ez akkoriban elment.

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2019.09.06. 19:24:15

Azt hiszem ez akkor divatos olvasó lehúzás módszer volt. Legutóbb egy Bólya Péter kötetnél tűnt fel a "parasztnak jó lesz" szerkesztési mód.

hiperrealista mélabú 2019.09.06. 19:35:05

naiv cicaként azt hittem, a sok könyvhulladék a kilencvenes évek vívmánya, de végül is a sok kamu-Hód is a nyolcvanas években jelent meg, nem is volt az már olyan bezzeg-idő. Vagy mikori ez?
süti beállítások módosítása