Gyönyörű november
2014. június 30. írta: regulat

Gyönyörű november

Ercole Patti: Gyönyörű november

Valószínűleg mondtam már, hogy könyvválasztási preferenciáim között egy időben lényeges (ha nem a leglényegesebb) szempont volt a farzsebben elférő méretű könyvek kiválasztása. Ennek köszönhetően nem kevés Modern Könyvtár, illetve Rakéta Regénytár kötetet olvastam… De legalább ismerkedtem a kortárs irodalommal.

gyönyörű.jpgMost a Nyitott Könyvespolcnak köszönhetően kerültek előtérbe azok a könyvek, amik akkor kimaradtak. Így került a kezembe Ercole Patti Gyönyörű november (Magvető – Rakéta Regénytár, 1980), vagy ahogy a filmrajongók ismerhetik Az a csodálatos november című kisregénye.

Megint egy film ami kimaradt. Nem bánkódom, én már nem az a generáció vagyok aki el… izé, khmm… alél az isteni Lollótól, még akkor sem, ha…

Be kell vallanom a történet nem egy nagy durranás. Amolyan tragikus első szerelmes beavatós történet, amiből pont tizenkettő egy tucat.

Adva van a huszonnyolc éves, kikapós nagynéni, Cettina aki jobb híján kedvet kap tizenhat éves, kamasz unokaöccsére… és a kamasz, amolyan szicíliai módra bepörög.

Férfinak kezdi érezni magát. féltékeny lesz, még a nagynéni férjére is… és amikor szembesül a valósággal…. Hát nem egy kamaszkorom legszebb nyara…

Most komolyan, én nem tudom sajnálni a szerelmes Ninót… nem érzem át a tragédiáját, frankón volt két jó numerája, amiről a korosztályába tartozó fiúk nagy része csak álmodhatott. Ez meg ahelyett, hogy örülne… nyavalyog.

november.jpgNem mondom a maga százhatvan oldalával gyorsan elolvasható… nem is unalmas a történet, van benne erotika, vér… némi feszültség.

Hosszabb utazásra pont elég… de semmi több.

Talán Lollóval a film eladhatóbb lett…

Na jó, nem erőlködök, ez tényleg nem érdemel több betűt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hajokoffer.blog.hu/api/trackback/id/tr136458359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása